Doorgaan naar inhoud

Walter van Beirendonck

De controversieelste der Antwerpen modeontwerpers

Walter van Beirendonck - Walter van Beirendonck, Agnes Goyvaerts
Gekartonneerd

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

.Treed binnen in de wondere wereld van Walter Van Beirendonck, een van dé boegbeelden van de Belgische modewereld en op zijn minst kleurrijk te noemen. Als creatieve duizendpoot kleedde hij Bono voor de wereldtournee Popmart van U2, ontwierp hij uniformen voor de reinigingsdienst en kostuums voor ballet en theater, naast eigen collecties sinds 1985.

Zijn groots opgezette modeshows zijn legendarisch, evenals zijn voorliefde voor expliciete seks in de collecties en zijn optimistische visie op de wereld. Agnes Goyvaerts dook met de ontwerper in zijn archieven en sprak met belangrijke mensen uit zijn omgeving. Paul Boudens, die reeds jarenlang met Van Beirendonck samenwerkt, gaf het boek vorm. Het levert een boeiend beeld op van een interessante mens.

Agnes Goyvaerts (1947) is journaliste bij De Morgen. Ze volgt de Belgische ontwerpers sinds het prille begin en is co-auteur van Mode in de Lage Landen/België. Daarnaast verschenen twee bundelingen van haar restaurantcolumns Het Proefkonijn.

Walter Van Beirendonck (1957) volgde een opleiding aan de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone kunsten in Antwerpen en was een van de ambitieuze studenten die internationaal bekend werden als 'de zes van Antwerpen'. Momenteel heeft hij een eigen dames- en herencollectie, staat hij aan het hoofd van de afdeling mode van de Koninklijke Academie Antwerpen, leidt hij het ontwerpteam van Scapa Sports en runt hij samen met partner Dirk Van Saene de shop annex kunstgalerie Walterstore in Antwerpen.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.