Doorgaan naar inhoud

Wanen of geesten, gestoord of bezeten?

Psychiatrische patiënten, paragnostisch bezien

Wanen of geesten, gestoord of bezeten? - Gijsbert van Der Zeeuw
Linnen band met stofomslag

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Er zijn veel vormen van psychisch gestoord zijn. Deze zijn niet alle terug te voeren op defecten in de psyche van de patiënt. Diverse mensen gedragen zich op een manier die zij zelf niet afdoende kunnen verklaren. Ook de psychiater weet er geen raad op; hij ontkent dikwijls het probleem door er een naam aan te geven als hallucinatie en "gespleten persoonlijkheid'' .
Het komt vaak voor dat deze patiënten door de boeken van Gijsbert van der Zeeuw geraakt worden. Een aantal trad met hem in contact, vroeg om raad en uitleg, en vond bij hem veel begrip....

Dit boek bevat fragmenten van brieven waarin een of meer facetten van zinsbegoocheling aan de orde worden gesteld. Door zijn paragnostisch vermogen is Van der Zeeuw in staat, de gewaarwordingen van deze patiënten te analyseren. Dat zijn begeleiding en verklaringen een wezenlijke bijdrage kunnen vormen tot hun ontslag uit een psychiatrische inrichting, is al meer dan eens gebleken, terwijl anderen door Van der Zeeuws uitspraken behoed werden voor opname.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.