Doorgaan naar inhoud

Wat Borderline met je doet

Wat Borderline met je doet - A. Hegger
Paperback
Nieuw vanaf 19,99

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
19,99
Levertijd: 2-3 werkdagen

Eén van de boeken uit de serie Wat... met je doet

Omschrijving

Een borderlinestoornis kan ernstige relationele moeilijkheden veroorzaken. Familie, vrienden en collega's weten meestal geen raad met de heftige emotionele reacties. Ze worden vaak afgewezen en vinden het moeilijk om
daarmee om te gaan. De persoon met borderline heeft het gevoel van ijsschots naar ijsschots te springen, weet zich bij niemand echt veilig en is steeds bang om iemand te verliezen met wie hij of zij een band heeft.

In dit boek legt psycholoog Arthur Hegger helder uit wat borderline is en wat deze stoornis met je doet. Speciale aandacht heeft hij voor de geloofsbeleving van mensen met borderline. Hij richt zich zowel op de patiënt als op de direct betrokkenen. Wanneer beide partijen beschikken over goede informatie, zal dat het leven met borderline gemakkelijker maken. Het boek begint met vijf verhalen waarin patiënten en een naastbetrokkene over hun moeilijkheden vertellen.

'Wat borderline met je doet' levert een belangrijke bijdrage aan het gesprek tussen patiënten, familie en professionals.

Drs. A.T. Hegger (1953) is psycholoog en psychotherapeut en initiatiefnemer
van de succesvolle serie 'Wat ... met je doet'. Hij werkt als directeur Behandelzaken bij Behandel centrum Woodbrookers, dat hulp biedt aan jongeren van 12-18 jaar met meervoudige gedrags- of psychiatrische problemen. De diepte-interviews in dit boek zijn verzorgd door Chantal Visser, in het kader van haar afstudeeropdracht voor de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de Christelijke Hogeschool Ede.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.