Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Wat is er toch met Kobus? - Inge Barth-Wagemaker

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  FortMedia Uitgeverij
 • ISBN:
  9789077219461
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  16,8 x 24,1 x ,8 cm
 • Gewicht:
  326 gram
 • Aantal Pagina's:
  72
 • Publicatiedatum:
  mrt 2010

Wat is er toch met Kobus?

Inge Barth-Wagemaker

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback   Nieuw vanaf € 18,00.
Deze titel is ook verkrijgbaar in andere formaten.

Omschrijving

Wat is er toch met KOBUS?

Dit boek gaat over Kobus. Hij is een lieve rattenjongen, maar ook een beetje een aparte snuiter. Kobus heeft autisme en gedraagt zich daarom vaak anders dan andere ratten. De meeste ratten om hem heen vinden dit moeilijk te begrijpen. Gelukkig heeft Kobus twee goede vrienden, die het juist wel leuk vinden dat Kobus anders is dan de meeste ratten.

David Barth (1998) heeft het syndroom van Asperger, een vorm van autisme. Toen hij heel jong was, begon hij met tekenen. Dit tekentalent gebruikt hij in dit boek om uit te leggen wat het voor hem betekent om autisme te hebben. In Wat is er toch met Kobus? laat David in een getekend verhaal op een humoristische manier zien, hoe het is om te leven met autisme. Daarnaast bevat dit boek relevante informatie en praktische tips.
Als extra is een twintigtal pictogrammen als ijskastmagneten bijgevoegd, om samen met Kobus de dag te plannen.

Een aanrader! Een toegankelijk boek voor kinderen en volwassenen, die meer willen begrijpen van autisme Dr. T. Bastiaans, kinder- en jeugdpsychiater

Dit boek is voor mij al volwassen autist heel herkenbaar. Alles waar Kobus tegenaan loopt, daar liep ik vroeger ook tegenaan. Ik heb het met veel plezier gelezen Job Vink

David is gewoon een bijzonder aardig joch, dat ook nog eens ongelooflijk tekenen kan. Er staat ons wat te wachten! Paul Kerrebijn, kunstenaar

heb vannacht gelezen. Geweldig boek. Leerzaam, grappig, professioneel Hugo Borst, columnist


David werd in 1998 in Rotterdam geboren. op het moment dat hij een stift kon vasthouden, begon hij met tekenen. David heeft het syndroom van Asperger, een vorm van autisme, waardoor hij een geheel eigen kijk op de wereld heeft. Dit komt in zijn tekeningen tot uitdrukking. hij tekent op een vastberaden manier, die doet vermoeden dat de tekening in zijn hoofd al klaar is, voordat hij de pen op het papier zet. bovendien heeft hij een verbluffend oog voor details.
In 2005 won David de eerste prijs in een tekenwedstrijd van de Russian school of Arts. In 2007 won hij in een door Zone 5300 georganiseerde tekenwedstrijd, de Caldenborgh Jong Talentprijs in de categorie Comics. David ontving in 2009 uit handen van kunstenaar Paul Kerrebijn een kunstwerk voor het winnen van een tekenwedstrijd van het Mariniersmuseum. tegelijkertijd verscheen in New York het boek Drawing Autism waarin een werk van David is opgenomen.

In 2004 exposeerde David voor het eerst een aantal van zijn tekeningen en in 2007 waren zijn tekeningen te zien op een expositie van Art Group Hillegersberg.
In 2008 verscheen een prentenboek, Poeperlak en Plassebed waarin Davids tekeningen een prominente rol spelen. David werkt samen met zijn moeder, Inge Barth-Wagemaker, die de teksten schrijft. Zij is afgestudeerd pedagoge en werkzaam in een woonproject voor volwassenen met autisme.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 18,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht