Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Wem-be-lee 1993 - Michel Schepers

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Willems Uitgevers
 • ISBN:
  9789492419217
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  15,0 x 23,1 x 1,8 cm
 • Gewicht:
  326 gram

Wem-be-lee 1993

De story van Cisse Severeyns

Michel Schepers

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 6,00. Nieuw vanaf € 10,00.

Omschrijving

Dit is de story van Cisse Severeyns over 'Wem-be-lee 1993'. Onvergetelijk!
In mei 1993 reisden meer dan 23.000 fans van Royal Antwerp Football Club in het naar de heiligste onder alle voetbaltempels: Wembley, Londen.
Om de 'rood-en-wit, liefdevolle kleuren' aan te moedigen op hun afspraak met de historie: de finale van de Europacup der Bekerhouders tegen het Italiaanse AC Parma. In een knotsgek parcours versloeg Antwerp Glenovan, Admira Wacker, Steaua Boekarest en Spartak Moskou. In de finale tekende Cisse Severeyns voor de gelijkmaker (1-1) maar uiteindelijk toonde Parma zich te sterk
(3-1).
De 23.000 rood-witte fans lieten het niet aan hun hart komen. Ze zongen tot het einde. De kreet 'Antwaarp, Antwaarp' was van dan af ook bekend in Londen.

De populaire Cisse scoorde het tot dusver laatste Belgische doelpunt in een Europacupfinale. Het werd de bijzonderste van zijn bijna 150 goals die hij in acht seizoenen voor The Great Old maakte. Vijfentwintig jaar na de feiten neemt de Cisse ons in dit boek mee op 'zijn' weg naar Wembley.
Een prachtige herinnering voor de oudere supporters en de meer dan twintigduizend die de overtocht naar Wembley waagden, een kennismaking voor de jonge Antwerpfans met de bijzonderste episode uit de geschiedenis van hun geliefde club. In één woord: onvergetelijk!

Michel Schepers (1956, Merksem) is redacteur van Antwerp Clubblad. Hij is medeauteur van het boek 90 Jaar Bosuil. Vreugde en verdriet van Royal Antwerp Football Club.
Francis Severeyns (1967, Westmalle) tekende op zijn vijftiende bij Antwerp en stond negen seizoenen in het eerste elftal. Vandaag is hij analist voor Play Sports.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 6,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 10,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht