Doorgaan naar inhoud

Wensvaders 1: Kiezen en delen

Wensvaders 1: Kiezen en delen - Peter de Ruiter
Luisterboek (MP3)
Nieuw vanaf 4,99

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als Luisterboek

Centraal Magazijn
Luisterboek
4,99

Omschrijving

De serie Wensvaders volgt het Amsterdamse gaykoppel Kerry en Carsten, die over enige tijd vader hopen te worden van een tweeling. Twee meisjes. Ze stappen tijdig op het vliegtuig om de bevalling van de Mexicaanse draagmoeder Fabiola mee te maken, die zwanger is van een donoreicel en het zaad van een van de mannen. Als de tweeling er eenmaal is, moet er in Mexico nog heel wat papierwerk worden verricht voordat de meisjes meekunnen naar Nederland. Gaat het allemaal lukken?

In de eerste aflevering vertellen de vaders in spe onder meer over hun wens een familie te stichten, hun keuze voor een internationaal bemiddelingsbureau, waarom het in Nederland niet lukte en de keuze van draagmoeder en eiceldonor. Ook worden vragen gesteld over de behoefte en het principiële recht van homo's om vader te worden en de onvolledige nationale en internationale wetgeving op dit vlak.

In de verdere afleveringen van de serie wordt het thema 'wensvader' compleet gemaakt met de ontwikkelingen in Mexico en Nederland en door gesprekken met ook andere (ervarings)deskundigen, zoals een Nederlandse draagmoeder, een lid van de Staatscommissie Herijking ouderschap en kinderen die zijn opgegroeid bij twee vaders of moeders.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.