Doorgaan naar inhoud

Werkboek klinische schematherapie

Werkboek klinische schematherapie
Paperback
Nieuw vanaf 29,95

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
29,95
Levertijd: 1-2 werkdagen

Omschrijving

Het Werkboek klinische schematherapie is geschreven voor patiënten die opgenomen zijn of in een deeltijdbehandeling behandeld worden. Patiënten die individueel of in een groep behandeld worden, kunnen dit boek ook goed gebruiken. Met dit boek kunnen patiënten, in overleg met hun behandelaar of behandelteam, zelf werken aan lang bestaande destructieve patronen.

Het doorwerken van het werkboek geeft de lezer houvast om zelf te werken aan langer bestaande problemen en datgene wat in de therapie is geleerd, voort te zetten en te bestendigen.

Het werkboek bestaat uit drie delen. Het eerste deel geeft de lezer een heldere uitleg over de theoretische achtergrond van schematherapie.
Het tweede deel behandelt alle schema's stap voor stap: wat zijn de specifieke eigenschappen van ieder schema, hoe zijn de verschillende schema's ontstaan, wat zijn de specifieke valkuilen in contact met anderen en welke stappen kan iemand zetten om tot verandering te komen.
Het derde deel bestaat uit verschillende therapieformulieren. Deze formulieren zijn behulpzaam bij het voorbereiden van de verschillende therapieonderdelen. Daarnaast zijn er specifieke formulieren met oefeningen die helpen om oude patronen te doorbreken en gezonde alternatieven te ontwikkelen.



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.