Doorgaan naar inhoud

Werken met de Roos van Leary + CD-ROM

zicht op communicatieve stijlen binnen social work

Werken met de Roos van Leary + CD-ROM - S. Vane, R. M. / Laros Tiemensma
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Eén van de boeken uit de serie PM-reeks

Omschrijving

‘De Roos van Leary’ is de aanduiding voor een gangbaar communicatiemodel binnen de hulpverlening. Het geeft een typering van acht verschillende gedragsstijlen - zoals leidend, helpend en opstandig gedrag - en het verklaart hoe zij elkaar be loeden.
Het boek met bijbehorende cd-rom maakt duidelijk hoe de kennis van de Roos van Leary een effectieve communicatie kan bevorderen binnen het beroepsmatig handelen.
Op de cd-rom wordt in verschillende fragmenten het teamoverleg gespeeld van ‘De Dreef’, een fictief tehuis voor crisisopvang-voor-jongeren. In het boek analyseert Sjaak Vane dit rollenspel volgens het model van Leary. Via een zelftest kan de lezer de kenmerken van de eigen communicatieve stijl vaststellen. Daarna gaat de schrijver in op de wisselwerking tussen de verschillende gedragsstijlen. Ten slotte wordt de stap gezet naar het toepassen van de eigen communicatie als methodisch instrument. Met praktijkvoorbeelden van interventies geeft de auteur aan hoe de lezer de gewenste omgang met cli en en teamleden kan bereiken. Het boek en de cd-rom zijn bedoeld voor studenten Social Work en voor hen die werkzaam zijn in de zorg.
Sjaak Vane werkt als docent activiteitenmethodiek en communicatie op de opleiding Social Work van de Hogeschool Zeeland. Hij is als trainer werkzaam voor De Meyboom-bijscholingen. Daarnaast schrijft hij jeugdboeken en studeert filosofie. Eerder verschenen van hem bij Uitgeverij Nelissen: ‘Werken met drama’ en ‘Drama-activiteiten’.



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.