Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Willy Vandersteen - Tanjar de Viking - Blad 12 - VANDERSTEEN, Willy

Specificaties

Willy Vandersteen - Tanjar de Viking - Blad 12 Curiosa

VANDERSTEEN, Willy

Beoordeel dit boek als eerste!
tekenschilderwerk  Uitverkocht

Omschrijving

2 stroken (3 en 4). Originele tekening in Chinese inkt.

Tekening ca. 32,5 x 20 cm. In potlood gezet, zwarte inkt en blauw potlood door Vandersteen op Steinbach tekenpapier. Correcties met witte verf.
Op deze plaat: Bij de Vikingen, de Moorse piraat Rammel-Khar is in aantocht. Op verso van dit blad twee potloodschetsen.

# Tanjar de Viking verscheen als feuilleton in ‘Ons Volk’ vanaf 22 januari 1950 (nr. 4/50) t.e.m. 4 juni 1950 (nr. 23/50). Het werd voor het eerst in albumvorm uitgegeven in 1980 als 26 nr. in de reeks CISO. In 2013 werd het verhaal hernomen als 14de nummer in de reeks ‘Uit de archieven van Willy Vandersteen’.

In menig opzicht is Tanjar de Viking, waarin dochter en vader Welson hun avonturen beleven, enorm interessant. Het begint als een fantastisch verhaal, met een herrezen Viking, huppelt verder als een spionageverhaal met gestolen plannen en een gemaskerde (!) leider, duikt dan het verleden in waar een burcht wordt aangevallen door Moorse piraten, om vervolgens te eindigen in het heden met een veldslag tussen Engelse mariniers en een bende gangsters. Het is actie van begin tot einde.
Grafisch is het een mooi uitgewerkt verhaal, helemaal in de realistische stijl zoals Vandersteen toen naar zijn hoogtepunt evolueerde. Ganse tekeningen lijken zo weggelopen uit Suske en Wiske.

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Er is geen Tweedehands aanbod gevonden.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht