Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Zakboek verpleegkundige diagnosen -

Specificaties

 • Uitgever:
  Noordhoff Uitgevers B.V.
 • ISBN:
  9789001886752
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  12,5 x 18,6 x 4,1 cm
 • Gewicht:
  853 gram
 • Genre:
  Geneeskunde

Zakboek verpleegkundige diagnosen

Beoordeel dit boek ook!
Paperback

Omschrijving

Het Zakboek Verpleegkundige diagnosen van Carpenito biedt verpleegkundige kennis voor verschillende omgevingen in de gezondheidszorg. Het fungeert als zakboek waar studenten informatie uit putten voor het omzetten van theoretische kennis in praktijksituaties en voor ervaren verpleegkundigen om hun eerder opgedane kennis op te frissen en aan te vullen met nieuwe kennis.

De meerwaarde van dit zakboek voor verpleegkundigen (in opleiding) berust op het gebruik van hedendaagse internationale verpleegkundige standaarden (NANDA-I, NIC, NOC), recente verpleegkundige literatuur ter onderbouwing, de reflectie van Carpenito op de bruikbaarheid van diagnosen en haar op de praktijk geënte adviezen over de toepassing van diagnostiek en interventies.

De aanleiding voor deze uitgave van het Zakboek Verpleegkundige Diagnosen komt voort uit een groot aantal wijzigingen in de Amerikaanse uitgave van Lynda Juall Carpenito, Handbook of Nursing Diagnosis, 15e editie, 2017. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen op een rij:
*Aanpassingen aan de officiële diagnosen uit NANDA-International (2012) Nursing diagnoses: definitions and classification 2012 - 2014, aangevuld met enkele door Carpenito ontwikkelde diagnosen. Voor de vertaling van de titels van de diagnosen is aansluiting gezocht bij de vertaling van de NANDA-werkgroep
*Twee nieuwe diagnosen van Carpenito: Gecompromitteerde zorgparticipatie en Risico op gecompromitteerde zorgparticipatie ter vervanging van de verouderde diagnose Inadequate therapietrouw.
*De toelichting van de auteur bij veel diagnosen is herzien.
*De Nursing Outcome Classification labels (NOC) en Nursing Intervention Classification labels (NIC) komen nu overeen met de benamingen in de veelgebruikte apps.
*De interventies zijn gedetailleerd uitgewerkt in een procesmatige aanpak; dit helpt bij het opstellen van een individueel verpleegplan
*De interventies zijn onderbouwd met recente gegevens uit onderzoek.
*Bijlagen A t/m D zijn vertaald en toegevoegd.
*De literatuurlijst is op basis van bovenstaande bijgewerkt.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

2 van 5 sterren

Gebaseerd op 1 beoordeling.

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht