Doorgaan naar inhoud

Zelfdenkende pillen

en andere technologie die ons leven zal veranderen

Zelfdenkende pillen - R. van Santen, B. D. / Vermeer Khoe
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Maatschappelijke vragen, baanbrekende technologie in de komende twintig jaar
E scanapparaat om alles in het lichaam in kaart te brengen. Een computer die de capaciteiten van de mens zal overtreffen. Flexibele windturbines die met de wind meebewegen. Gekweekte levende hartkleppen. Zelfdenkende pillen die uitzoeken waar de zieke plekken in ons lichaam zitten. Dit boek laat zien met welke vernieuwende technologie we de maatschappelijke problemen en vragen van de komende twintig jaar te lijf kunnen gaan.
Dertig prominente wetenschappers, met een brede kijk op samenleving, technologie en wetenschap, geven inzicht in de ontwikkelingen op hun vakgebied. Rond de thema's gezondheid, duurzaamheid en communicatie laten zij zien wat er in de nabije toekomst tot de mogelijkheden kan behoren.
De ge erviewden behoren tot de top van de Nederlandse wetenschap, van onder meer de Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit Leiden, Radboud Universiteit Nijmegen, van Philips, Unilever en DSM. Onder hen ook enkele vooraanstaande internationale experts, zoals Craig Venter, die het menselijk DNA ontcijferde en Jacques Souquet, ouddirecteur van Philips Medical Systems en uitvinder van echoscopietechnieken.
ZELFDENKENDE PILLEN en andere technologie die ons leven zal veranderen is een inspirerend en levendig geschreven boek.
Rutger van Santen was rector magnificus van de Technische Universiteit Eindhoven (TUE) en is sinds 1988 als hoogleraar verbonden aan de faculteit Scheikundige Technologie van de TUE. In 1997 ontving hij voor zijn wetenschappelijke verdiensten de prestigieuze Spinoza Prijs.
Djan Khoe is hoogleraar elektro-optische communicatie aan de Technische Universiteit Eindhoven. Met Philips Research vestigde zijn onderzoeksgroep in 1995 een wereldrecord datatransport via glasvezelkabels.
Bram Vermeer is zelfstandig wetenschapsjournalist. Al twintig jaar publiceert hij over uiteenlopende technische onderwerpen voor NRC Handelsblad, Intermediair en vele vakbladen. Daarnaast levert hij bijdragen aan boeken en tv-producties.


Anderen bekeken ook


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.