Doorgaan naar inhoud

Zes psychologische stromingen en een client

Zes psychologische stromingen en een client - Alie Weerman
Paperback
Nieuw vanaf 58,50

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
58,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Omschrijving

Dit boek beschrijft zes belangrijke psychologische stromingen van waaruit verschillende methodieken en methodes zijn afgeleid. Achtereenvolgens worden behandeld de psychodynamische, de cognitief-gedragstherapeutische, de cliëntgerichte, de lichaamsgerichte, de systeemtheoretische en de oplossingsgerichte benadering en positieve psychologie.

Binnen de verschillende stromingen is ook aandacht voor ontwikkelingen zoals mindfulness, acceptance and commitment therapy (ACT), het belang van `mentaliseren` en ervaringsdeskundigheid. Er wordt verder stilgestaan bij het belang van de (therapeutische) werkrelatie met de cliënt en er is aandacht voor de toenemende integratie tussen verschillende benaderingen.

In het boek is er één doorlopende casus, die het verhaal van cliënt Marianne behandelt. Alle stromingen worden geïllustreerd door een therapiezitting met deze echt bestaande cliënt.

Met educatief materiaal op www.zespsychologischestromingen.nl
Op de bijbehorende website www.zespsychologischestromingen.nl zijn opnames te zien van zes zittingen. Stromingen worden daarnaast geïllustreerd door veel voorbeelden uit het werkveld van de social worker, verpleegkundige, SPH'er, cognitief-gedragstherapeutisch werker in de justitiële jeugdzorg en psychomotorisch therapeut.

Bij de vijfde druk
Deze vijfde druk van Zes psychologische stromingen en één cliënt is geheel geactualiseerd en herzien. Het boek is geschikt voor alle bacheloropleidingen gericht op zorg en welzijn, zoals de opleidingen HBO-V, SPH, MWD, pedagogiek en toegepaste psychologie. Daarnaast is het geschikt voor masteropleidingen(bijvoorbeeld psychologie) waarbij een goede theoretische basis plus een praktische uitwerking over psychologische stromingen van belang is.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.