Doorgaan naar inhoud

Zeur niet ! + DVD

Zeur niet ! + DVD - Annie M.G. Schmidt
Gekartonneerd

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Eén van de boeken uit de serie Pluche Reeks

Omschrijving

'De heren van de junta in Bolivia / zijn zo aardig voor hun moeder en hun clivia,' schreef Annie M.G. Schmidt – en nog nooit was zo treffend bewezen dat satire ook zonder clichés kan. Nergens anders in de Nederlandse letterkunde komen zo veel clivia's, fuchsia's, cyclamen en begonia's voor. Ze zette alle ramen van het bedompte Hollandse binnenhuisje open om er een frisse wind doorheen te laten waaien, maar de potplanten op de vensterbanken bracht ze nimmer tot wankelen – als de tijdloze symbolen van onze geborgenheid. En misschien verklaart dat ook wel de blijvende, ongekende populariteit van haar liedjes: glasheldere gebruikspoëzie, huishoudelijke taal vol verrassende woorden, een laconiek soort lyriek die door en door Nederlands is maar tegelijk vederlicht door ons polderlandschap huppelt.

Annie M.G. Schmidt (1911-1995) werd al vaker gebundeld, maar niet eerder stonden haar beste liedteksten voor volwassenen zo feestelijk bij elkaar. Niet alleen de allerbekendste, maar ook een verbluffend aantal onbekende nummers. Zo leverde nieuw onderzoek in de scripts van haar fameuze radioserie De familie Doorsnee vele tientallen liedjes op die nooit eerder in druk verschenen. En ook in andere, niet eerder geraadpleegde bronnen werden teksten gevonden die haar oeuvre nog rijker en nog spitsvondiger maken dan het al was.

Dit is een Pluche-deel vol primeurs, in de beste Pluche-traditie, aangevuld met een dvd vol archiefopnamen die eveneens uniek zijn.




Recensies

Gemiddelde waardering

4,5 van 5

Gebaseerd op 2 beoordelingen

  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.