Doorgaan naar inhoud

Zuid Engeland

Zuid Engeland - Sandra Langereis, Remco Ensel
Paperback
Tweedehands vanaf 10,00

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
10,00
i
3e druk 2010
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Zuid-Engeland is een omvangrijk gebied dat loopt van de White Cliffs of Dover tot Land's End, van Windsor Castle tot het Isle of Wight. De zee is er zelden ver weg. Baaien en kliffen domineren de kustlijn. Het maritieme verleden van kustplaatsen als Plymouth, Southampton en Bristol is zorgvuldig bewaard gebleven in gerestaureerde dokken en pakhuizen. De forten en kastelen die vroeger de kust beschermden, zijn nu opengesteld voor bezoekers.

Meer landinwaarts vind je de ruïnes van de abdij van Glastonbury en Tintagel Castle. Van beide plaatsen wordt beweerd dat koning Arthur daar verbleef. Cultuur vind je in de werelderfgoedsteden Canterbury en Bath, en natuur in de nationale parken Exmoor, Bodmin Moor en Dartmoor. In het zuidwesten bevinden bovendien de belangrijkste prehistorische monumenten van Groot-Brittannië, waaronder de steencirkels van Stonehenge en Avebury.

Zuid-Engeland heeft zoveel divers cultuur- en natuurschoon, dat iedere reiziger er wel iets van zijn of haar gading zal vinden. Alle grote bezienswaardigheden krijgen in deze gids de aandacht die zij verdienen, zonder dat minder opvallende kleinoden worden vergeten. Er is een extra hoofdstuk opgenomen met tips voor bezigheden en bezienswaardigheden met en voor jeugdige reizigers.

Zuid-Engeland
Remco Ensel en Sandra Langereis
€ 19,95
Tweede, herziene druk
13,5 x 22 cm, ca. 352 blz.
Paperback
Verschijnt maart 2009
isbn 9789025745363
nur 512
Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.