Doorgaan naar inhoud

Zuivere leegte: ervaringen van een respectloze zenleerling

Zuivere leegte: ervaringen van een respectloze zenleerling - Janwillem van de Wetering
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

"Zuivere leegte" is het slotstuk van een trilogie die in Japan, Amsterdam en de Amerikaanse staten Maine en Arizona speelt, locaties waar de schrijver zenavonturen beleefde. De kern van deze wijsgerig-cynische en oprecht-komieke autobiografie is het (filosofisch-mystieke) Niets, dat van de Wetering al als jongen fascineerde omdat het hem 'aan naakte vrouwen en Harley Davidsons deed denken'.
Zijn hele leven lang heeft Janwillem van de Wetering zich met zenboeddhisme beziggehouden. De vraag naar de zin van het leven heeft hem nooit losgelaten. Dat mensen moeten lijden, vindt hij onaanvaardbaar. Hij zocht naar een allesomvattende verklaring, maar was met geen enkel antwoord tevreden. Op die niet aflatende zoektocht ontmoette hij gewezen kloosterleerlingen, op macht beluste Zenmeesters, ontgoochelde aanhangers, een aan alcohol verslaafde maar integere Tibetaanse Rinpoche, de vrolijke zelfgekozen goeroe Baba en de onovertroffen, door zestig Zenmeesters erkende superleerling, die hij vreselijk benijdt tot hij erachter komt dat zelfs hij niets met zekerheid weet, ook al heeft hij alle koans opgelost.
Van de Weterings terugblik op zijn levenslange worsteling met de grote existentiële vragen bevat talloze koddige en hoogst ongewone verhalen. Met zijn menselijkheid, humor en openheid voor alle facetten van het leven weet hij al zijn lezers te raken, ongeacht of die zich tot het zenboeddhisme voelen aangetrokken of niet.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.