Doorgaan naar inhoud

Afscheid in schoonheid

begrafenisondernemers over de laatste dienst

Afscheid in schoonheid - Thijs Delrue
Paperback
Tweedehands vanaf 11,00

Koop Tweedehands

Mechelen (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
11,00
Gent (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
2 st.
11,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Discreet, sober, maar stijlvol. Zo kwijt een begrafenisondernemer zich van zijn taak. Omringd door verdriet, begeleidt hij - empathisch en nuchter tegelijk - de nabestaanden, vanaf het overlijden tot op de koffietafel en soms nog later.

Het is niet iedereen gegeven om dagelijks met dood en rouw geconfronteerd te worden, laat staan om er je broodwinning van te maken. De begrafenisondernemers in dit boek spreken niet zelden van een roeping. Al hebben ze die meestal geërfd van hun vader of grootvader, want zij zaaiden in de eerste helft van de vorige eeuw de kiemen van het Vlaamse uitvaartwezen. In die pioniersjaren waren ze in de eerste plaats nog schrijnwerkers, die zo snel mogelijk een kist op maat in elkaar moesten timmeren. Intussen maken ze de kisten niet meer zelf, maar is de service alsmaar gegroeid.

Begrafenisondernemers uit heel Vlaanderen en Brussel ontsluieren in Afscheid in schoonheid trots het mysterie dat vaak nog rond hun beroep hangt. Met authentieke anekdotes over vroeger en nu schetsen ze niet alleen de evolutie van hun job, maar laten ze ook in hun hoofd en hart kijken. Want achter het professionalisme schuilen mensen van vlees en bloed, die de ernst van hun werkdomein temperen met de nodige dosis humor. Afscheid in schoonheid is een eerbetoon aan misschien wel het meest intrigerende van alle beroepen.

Thijs Delrue (1979) werkte als redacteur in de journalistiek en de uitgeverswereld. In 2011 waagde hij de sprong als freelancer. Als auteur en ghostwriter schreef hij al over de meest uiteenlopende onderwerpen, met een voorkeur voor openhartige en authentieke portretten.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Van Halewyck
  • ISBN:
    9789461311696
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Afmetingen:
    17,1 x 22,1 x 1,7 cm
  • Gewicht:
    557 gram
  • Druk:
    1e
  • Jaar:
    2013
  • Publicatiedatum:
    September 2013
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.