Doorgaan naar inhoud
Gent

De Slegte Gent

Voldersstraat 7 9000 Gent

Vandaag geopend van 10:00u tot 18:00u

Boekhandel De Slegte Gent

Boekhandel De Slegte Gent is gehuisvest in het centrum in een schitterend pand met maar liefst vijf verdiepingen vol  voordeelboeken (ramsj/uitgeversrestanten), antiquarische, bibliofiele en tweedehands boeken, studieboeken, grafiek en memorabilia. De dichtstbijzijnde parking bevindt zich op de Kouter, op slechts twee minuten loopafstand.


Nieuws

Socratesbeker 2024 naar Martha Claeys voor “Trots”

11 April 2024
De Vlaamse filosoof Martha Claeys heeft met haar boek “Trots” de Socratesbeker 2024 gewonnen. Met haar boek pleit Claeys voor eerherstel van trots als emotie. “Trots hangt samen met zelfrespect en eigenliefde, die in de samenleving ongelijk verdeeld zijn. Daarom kan trots gepast of ongepast, terecht of onterecht, aanmatigend of juist te bescheiden zijn.” 
Meer

Julien Ignacio winnaar eerste Amarte Literatuurprijs

5 April 2024
Met zijn boek “Goudjakhals” heeft de Nederlands-Arubaanse schrijver Julien Ignacio de eerste Amarte Literatuurprijs gewonnen. Deze nieuwe prijs wordt toegekend aan een boek dat conventionele grenzen overschrijdt en zowel lezers als collega-schrijvers uitdaagt.
Meer

Boon 2024 naar Ilja Leonard Pfeijffer voor "Alkibiades"

27 Maart 2024
Ilja Leonard Pfeijffer heeft de Boon 2024 gewonnen! Met zijn historische roman “Alkibiades” heeft hij zowel de Vlaamse literatuurprijs voor het beste Nederlandstalige boek gewonnen als de publieksprijs.
Meer
Bekijk alle nieuwsberichten