Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen

Uitleg over e-Books

Op DeSlegte.com kunt u kiezen uit een groot aanbod e-Books. Kiezen, bestellen en downloaden: in een mum van tijd start u met lezen op e-reader, tablet of computer. Start daarom vandaag nog met e-Books downloaden bij De Slegte! Op deze pagina geven we u tekst en uitleg.

Zowel het formaat van een e-Book als de manier waarop het beveiligd is, heeft consequenties voor de manier waarop een e-Book geïnstalleerd kan worden.

e-Book formaten

De meest voorkomende formaten voor e-Books zijn PDF en EPUB. Beide formaten worden door nagenoeg alle e-readers en tablets ondersteund. In de e-mail die u ontvangt met de downloadlink ziet u welk formaat e-Book u heeft gekocht.

Beveiliging van e-Books

De uitgever van een e-Book bepaalt of en hoe een e-Book beveiligd wordt. Er zijn drie opties: watermerk, Adobe DRM of geen beveiliging.

Watermerk
Een watermerk is een unieke code die aan een e-Book wordt gekoppeld. Zo kan een uitgever de eigenaar van een e-Book traceren als het e-Book illegaal gekopieerd wordt.

Adobe DRM
DRM staat voor Digital rights management. Dit is een strenge beveiliging die het lastig maakt om een e-Book illegaal te verspreiden. Bij e-Books met Adobe DRM-beveiliging heeft u een Adobe ID en de software van Adobe Digital Editions nodig. Maak daarom eerst een Adobe ID aan en download de software van Adobe Digital Editions, voordat u een e-Book probeert te downloaden! Anders wordt het e-Book geregistreerd onder een 'anoniem' account en kunt u het e-Book niet meer kopiëren naar uw e-reader, computer en tablet.

Geen beveiliging
Sommige e-Books worden niet beveiligd door de uitgever. Waarmee niet gezegd is dat kopiëren en verspreiden is toegestaan.

Het grote verschil voor u als gebruiker zit hierin: bij een e-Book beveiligd met DRM heeft u de software nodig van Adobe Digital Editions. Dat is niet het geval bij beveiliging met een watermerk. Bij een e-Book dat is beveiligd met DRM moet u daardoor een extra stap zetten, die overbodig is bij het installeren van een e-Book met of zonder watermerk.

We leggen u de installatie van e-Books stap voor stap uit, afhankelijk van op welk device u uw e-Book wilt lezen: