Doorgaan naar inhoud
Leuven

De Slegte Leuven

Bondgenotenlaan 47 3000 Leuven

Vandaag geopend van 10:00u tot 18:00u

Boekhandel De Slegte Leuven

Onze mooie winkel bevindt zich aan de Bondgenotenlaan, de meest aangename winkelstraat van Leuven-centrum. Brede voetpaden, een fijne mix van kleinere en grote handelszaken en een zeer vlotte bereikbaarheid met auto, fiets, bus en trein. Inkoop van DVD's en boeken alleen na telefonische afspraak op 016/226881. U kunt met de auto laden en lossen voor de deur. Meld u even aan in de winkel en wij helpen u graag. De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn Parking Center en Parking Ladeuze.


Nieuws

Rob van Essen winnaar Libris Literatuur Prijs met “Ik kom hier nog op terug”

14 Mei 2024
De Libris Literatuur Prijs 2024 is gewonnen door Rob van Essen. Zijn boek “Ik kom hier nog op terug” werd maandag 13 mei gekozen tot de beste roman van het vorige jaar. Van Essen heeft daarmee voor de tweede keer de prestigieuze literaire prijs in ontvangst genomen. In 2019 nam hij de prijs in ontva...
Meer

De Grote Poëzieprijs naar Peter Verhelst voor Zabriskie

29 April 2024
De Vlaamse dichter Peter Verhelst heeft De Grote Poëzieprijs 2024 gewonnen met zijn dichtbundel “Zabriskie”. Volgens de jury “Een spookjesachtige bundel waarin we in deze donkere tijden troost kunnen vinden. Een bundel om steeds weer naar terug te keren. Opnieuw en opnieuw en opnieuw.”
Meer

Socratesbeker 2024 naar Martha Claeys voor “Trots”

11 April 2024
De Vlaamse filosoof Martha Claeys heeft met haar boek “Trots” de Socratesbeker 2024 gewonnen. Met haar boek pleit Claeys voor eerherstel van trots als emotie. “Trots hangt samen met zelfrespect en eigenliefde, die in de samenleving ongelijk verdeeld zijn. Daarom kan trots gepast of ongepast, terecht of onterecht, aanmatigend of juist te bescheiden zijn.” 
Meer
Bekijk alle nieuwsberichten