Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Afslag 23 - Özcan Akyol

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Prometheus
 • ISBN:
  9789044627589
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  264
 • Rubriek:
 • Druk:
  1e

Afslag 23

Özcan Akyol

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback

Omschrijving

Als Emre het huis van bewaring verlaat, veel eerder dan hij had verwacht, moet hij een nieuwe koers voor zijn leven bedenken. Hij belooft de mensen die hij teleurstelde, van zijn moeder tot zijn jeugdliefde, dat hij ook anders kan zijn: een rechtschapen burger.
De samenleving is wat minder vergevingsgezind. Alle sollicitatieprocedures stranden op zijn verleden, dat een patroon van onverzadigbaarheid, nihilisme en gekte verraadt. Door creatief om te gaan met de werkelijkheid lukt het hem evenwel een baan te vinden bij een groot elektronicabedrijf, als lokale vertegenwoordiger.
Hele dagen zit Emre in de auto. Onderweg komt hij van alles tegen: kruimeldieven, drugsdealers en vrouwen. Wat ze allemaal gemeen hebben, is dat ze hem interesseren en verleiden, ondanks zijn goede voornemens.
Vrij eenvoudig sluit Emre zich af van het milieu waarin hij opgroeide. Zijn dominante familie en zijn ontspoorde vrienden accepteren zijn transformatie zonder problemen, maar de grootste uitdaging blijkt om het monster in hemzelf tot bedaren te brengen.

Afslag 23 is de derde roman van de succesvolle schrijver Özcan Akyol. Net als Eus (2012) en Toerist (2016) is Afslag 23 een semiautobiografische roman. Ook dit keer weet Akyol de lezer weer te boeien met zijn originaliteit en scherpzinnigheid. Afslag 23 vormt een waardige toevoeging aan het oeuvre van een literair toptalent.

Over Eus:
‘Na Eus zal de vaderlandse literatuur nooit meer dezelfde zijn.’
JOOST ZWAGERMAN

‘Een verhaal zo tragisch dat het komisch wordt.’
DE VOLKSKRANT

Over Toerist:
‘Met zijn verhalende literatuur over de onderklasse vertegenwoordigt Özcan Akyol een tamelijk uitzonderlijke stem in de Nederlandse letteren.’
TROUW

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht