Doorgaan naar inhoud

Alessi

Kunst en poëzie

Alessi - Fay Sweet, Lidwien Biekmann
Gekartonneerd met stofomslag
Tweedehands vanaf 7,50

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
3 st.
7,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Alessi is geen gewone fabriek, moor veel meer een onderzoekslaboratorium voor toegepaste kunst. Onze taak is op te treden als tussenpersoon tussen de ontwerper en de behoeften en dromen van de markt. Voor ons is design een artistieke en poëtische discipline.
De naam Alessi staat voor invloedrijk en uitdagend design. Door de samenwerking tussen het bedrijf en topontwerpers en architecten van de twintigste eeuw is een reeks klassiekers ontstaan; van het elegante olie-en-azijnstel van Ettore Sottsass tot de sublieme eenvoud van de citruspers in de vorm van een spin van Philippe Starck.

In dit boek wordt de filosofie besproken van het bedrijf dat deze prachtige objecten produceert. De 'maestro's' van het bedrijf worden in het voetlicht gezet en er worden enkele samenwerkingsverbanden besproken zoals het door de architectuur geïnspireerde Teo and Coffee Piazza. De overpeinzingen van Alberto Alessi over design en designers bieden een boeiend inzicht in het creatieve ethos van een van de grote namen op het gebied van het design in de twintigste eeuw.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.