Doorgaan naar inhoud

Anders kijken naar autisme [e-Book]

comfortabel met een andere manier van zijn

Anders kijken naar autisme - Merel Boogaard
e-Book
Nieuw vanaf 12,99

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als e-Book

Centraal Magazijn
e-Book
12,99
Download direct dit e-book

Omschrijving

Met Anders kijken naar autisme biedt een uniek en positief alternatief voor het gangbare denken over autisme. Ruim 1% van de Nederlanders, zo’n 190.000 mensen, heeft een vorm van autisme. Ook Boogaard, bij wie Asperger vastgesteld werd, volgens de reguliere benadering een ‘stoornis’, al komt dat niet overeen met hoe zij zich voelt.

Na haar diagnose begon zij veel over het onderwerp te lezen en ontwikkelde haar eigen visie op autisme. We zien vaak niet wie mensen met autisme echt zijn. We zijn vaak geneigd om alleen hun afwijkende gedrag en stereotypen waar te nemen. Zo staan we niet open voor de diepere boodschap van autisme en het moois wat deze mensen komen brengen. We doen zo niet alleen met autisme, maar ook onszelf tekort.

Boogaard laat zien dat onder het oppervlak van autisme een zeer gevoelige en begaafde persoonlijkheid verborgen zit. In Anders kijken naar autisme formuleert ze haar eigen perspectief op ‘anders zijn’: een holistische visie, van binnenuit beschreven, vol eye-openers voor mensen met autisme (én ADD én HSP), ouders en zorgverleners, met speciale aandacht voor autisme bij vrouwen.

Merel Boogaard ziet het als haar missie om zoveel mogelijk mensen met autisme te helpen met haar positieve, krachtige zienswijze. Het bijzonder waardevolle boek Anders kijken naar autisme geeft een ander beeld van autisme waarin de aanduiding 'stoornis' dubieus wordt en 'genezing' behalve onmogelijk ook onwenselijk.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    AnkhHermes, Uitgeverij
  • ISBN:
    9789020212822
  • Bindwijze:
    EPUB met digitaal watermerk
  • Aantal Pagina's:
    174
  • Druk:
    1
  • Publicatiedatum:
    Juni 2016
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.