Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

De Slegte Antwerpen

Antwerpen

Originele tekeningen Willy Vandersteen ‘Tanjar de Viking’ op Mechelse antiquarenbeurs

Ons antiquariaat biedt een serie originele tekeningen van Willy Vandersteen uit 1950 te koop aan. Vanaf aanstaande vrijdag zijn ze een weekend lang te bewonderen op de Internationale Antiquarenbeurs in Mechelen.

Primeur

Eind jaren 40 rijst de ster van Willy Vandersteen. Naast de eerste albums van Suske en Wiske, tekende hij talloze gags en verhalen voor tijdschriften waarin hij zijn typische stijl ontwikkelde. Ook in het verhaal ‘Tanjar de Viking’, dat in 1950 als feuilleton verscheen in ‘Ons Volk’, experimenteerde Vandersteen volop met personages en ideeën. Zo bevat ‘Tanjar de Viking’ een echte primeur: professor Welson, een evenknie van professor Barabas, flitst voor het eerst met de teletijdmachine een personage door de tijd. Opmerkelijk want dat doet professor Barabas hem pas na, in het een jaar later verschenen Suske en Wiske album ‘De tuftufclub’. De rest is geschiedenis, Suske en Wiske werden iconisch, de teletijdmachine ook.

Bekijk de volledige beschrijving van de collectie en het interview op RTV met Kris Landuyt, Hoofd antiquariaat.

51ste catalogus

De tekeningen voor ‘Tanjar de Viking’ zijn topstukken in de 51ste catalogus van het antiquariaat. Deze catalogus verschijnt ter gelegenheid van de Mechelse Antiquarenbeurs en bevat verder een keur aan boeken, brieven en handschriften, van antieke drukken tot moderne avant garde.

Een papieren versie van de catalogus is verkrijgbaar in het Antiquariaat. Of bekijk de digitale catalogus online.

De Internationale Antiquarenbeurs in het Mechelse Cultuurcentrum loopt van vrijdag 8 t.e.m. zondag 10 december. Meer info op: www.antiquarenbeurs-mechelen.com