Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

De Slegte Antwerpen

Antwerpen

Hommage aan Gerrit Komrij

Op zaterdag 28 maart a.s. organiseren wij in ons filiaal in Antwerpen Het Komrijk in Antwerpen, een hommage aan Gerrit Komrij. Met medewerking van Kees van Kooten, Tom Lanoye, Mark Schaevers & Arie Pos. De toegang is gratis.Het evenement aan de Wapper 5 te Antwerpen duurt van 14.15 uur tot 17.30 uur. De hommage is mede mogelijk gemaakt door De Bezige Bij en Antwerpen Boekenstad. Tot en met zaterdag 11 april 2015 kunt u bovendien de gelegenheidstentoonstelling Gerrit Komrij, boekenjager bewonderen. Nodig anderen uit, geef uzelf op en deel het nieuws over Het Komrijk in Antwerpen via Facebook.

Bibliotheek van Gerrit Komrij
Uit de bibliotheek van Gerrit Komrij mochten wij een mooie partij boeken kopen. Poëzie, geschiedenis, bibliofilie, maar vooral veel boeken over boeken, het verzamelen van boeken en dergelijke. Niet voor niets stond Komrij bekend als boekenjager! Op dit moment zijn we druk bezig met de inventarisatie. Telkens zetten we nieuwe boeken uit de partij van Komrij in onze winkel en webwinkel. Kom dus vaak snuffelen tussen de boeken uit de bibliotheek van Gerrit Komrij, want het aanbod wordt steeds aangevuld. 

Catalogus
Uit Gerrit Komrij's eigen bibliotheek verwierven we een fraaie collectie dubbels van Komrij's eigen (bibliofiele) uitgaven. Een selectie van deze fraaie boekwerkjes bieden we aan in deze catalogus. De catalogus bevat ook twintigtal originele handschriften van Gerrit Komrij én het door hem ontdekte 'De lof der stront' .