Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

De Slegte Antwerpen

Antwerpen

Komrij event groot succes

Op zaterdag 28 maart 2015 vond in ons filiaal in Antwerpen het succesvolle Komrijk plaats, een hommage aan Gerrit Komrij. Met sprekers als Marc Schaevers, Arie Pos, Tom Lanoye en Kees van Kooten. Omringd door boeken uit de bibliotheek van Gerrit Komrij en exclusieve uitgaven.


Marc Schaevers verhaalde over de publicatie van stukken van Komrij. Arie Pos (de biograaf van Komrij) vertelde over de verzameldrang van Komrij als het om boeken ging. Tom Lanoye beschreef zijn persoonlijke ervaringen met de auteur. Kees van Kooten las tot slot de inleiding voor uit zijn bloemlezing en besloot met drie 'pastische'-achtige gedichten van Komrij.
 
Aan het einde van het evenement werd een video van Komrij zelf getoond, waarin hij het gedicht ‘Komrij’s patentwekker’ voorleest. Onder gelach en applaus van de enthousiaste aanwezigen.

Event gemist? Kom dan direct snuffelen tussen de boeken uit de bibliotheek van Gerrit Komrij. Het aanbod wordt geregeld aangevuld. Of bekijk de catalogus, waarin een aantal van Komrij's eigen (bibliofiele) uitgaven staan. De catalogus bevat een twintigtal originele handschriften van Gerrit Komrij én het door hem ontdekte 'De lof der stront' .