Doorgaan naar inhoud

As in tas

As in tas - Jelle Brandt Corstius, Marjolijn Heemstra
Hardcover
Vanaf 7,90

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Koop VoordeelboekWeb only

Centraal Magazijn
15,00  7,90
Levertijd: 5-8 werkdagen

Omschrijving

dwarsligger 528 Jelle Brandt Corstius en Marjolijn van Heemstra, As in tas en En we noemen hem

Twee boeken in één dwarsligger

As in tas van Jelle Brandt Corstius is een reisverhaal vol absurditeiten. Twee maanden na het overlijden van zijn vader, Hugo Brandt Corstius, stapt Jelle op de fiets met in zijn tas een deel van zijn vaders as. In zestien dagen legt hij 1.620 kilometer af.

Jelle Brandt Corstius (1978) is schrijver, reisjournalist en programmamaker. Hugo Brandt Corstius was schrijver en taalwetenschapper. Hij overleed in 2014.

En we noemen hem is een pageturner over goed en fout en de vraag wat een pasgeboren baby met zijn voorouders te maken heeft. Een verre oom van Marjolijn van Heemstra zit achter de Sinterklaasmoorden in 1946 waarbij drie 'foute Nederlanders' omkomen. Marjolijn krijgt het verzoek haar eerste zoon naar hem te vernoemen. Als ze jaren later in verwachting is, begint ze een zoektocht naar het ware verhaal achter de aanslag. En dan groeit de twijfel: was 'bommenneef' een held of een misdadiger?

Marjolijn van Heemstra (1981) is theatermaker, dichter en schrijver. En we noemen hem is bekroond met de BNG Bank Literatuurprijs en genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.