Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen

Anne Provoost

Anne Provoost groeide op in Woesten, in de Belgische Westhoek. Ze begon met schrijven toen ze vier was.[bron?] Omdat ze toen technisch niet kon schrijven, dicteerde ze verhalen aan haar moeder. Later schreef ze boeken die ze illustreerde.

Toen ze literatuur ging studeren aan de universiteit in Kortrijk en Leuven, nam ze zich voor niet meer te schrijven. Toen ze tijdens haar laatste jaar Germaanse Talen ziek in bed lag, schreef ze een verhaal. Tot haar verbazing won ze een wedstrijd. Een jaar later eindigde ze op een tweede plaats in een verhalenwedstrijd van Knack Weekend. Haar eerste boek verscheen bij Amnesty International.

Ze studeerde nog een jaar pedagogische wetenschappen en ging toen met haar man naar de VS. Daar schreef ze Mijn tante is een grindewal, dat zich in de VS afspeelt.

In de VS schreef ze voor Amerikaanse en Vlaamse kindertijdschriften. Terug in Antwerpen werkte ze een tijdje parttime voor een internationale uitwisselingsorganisatie. Ondertussen schreef ze Vallen, en een eerste versie van De roos en het zwijn.

Bron: Wikipedia

Algemene informatie

Overzicht boeken Anne Provoost