Doorgaan naar inhoud

Bernard Dewulf


Bernard Dewulf (1960 – 2021) was een Vlaams dichter, toneelauteur, schrijver van beschouwingen over kunst en van fijnzinnige columns voor De Standaard en De Morgen. Hij was ook stadsdichter van Antwerpen.

Dewulf debuteerde in 1995 met de dichtbundel 'Waar de egel gaat', waarvoor hij bekroond werd met de Vlaamse Debuutprijs voor Literatuur. In 2008 kreeg hij voor de essaybundel 'Naderingen, kijken en zoeken naar schilders' de Dirk Martens Literatuurprijs. In 2010 won hij de Libris Literatuurprijs en in 2011 de Inktaap, beiden met zijn bekendste werk 'Kleine dagen'. Dat werd door de jury omschreven als "een stilistisch kroonjuweel met de allure van een getijdenboek met schitterende miniaturen". Hij vertaalde onder meer het klassieke toneelstuk 'Alcestis', in de bewerking van Ted Hughes, zijn theatertekst 'Een Lolita' uit 2013 werd bekroond met de Taalunie Toneelschrijfprijs.

In 2018 verscheen zijn dichtbundel Naar het gras, in 2020 de bundel 'Tuimelingen'. In september 2022 is zijn laatste werk, 'Jaargetijden', postuum verschenen. In december 2023 verschijnt zijn dichtwerk verenigd in de bundel 'Licht dat naar ons tast'.

Algemene informatie


Boeken van Bernard Dewulf