Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Don Duyns

Duyns studeerde van 1985 tot 1990 Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. In die periode ging hij met een groep medestudenten rond in het zomer-straattheater. Ook speelde hij in 1986 in de televisieserie Plafond over de vloer de rol van de ober Ronald Stevens die de artiestennaam Evert van der Schacht ambieerde om in de Verenigde staten op te vallen. In 1990 studeerde hij af, op het werk van Frans Strijards. Hij was een paar jaar toneelcriticus bij Het Parool.

Duyns schreef een aantal boeken, waaronder Een gelukkige jeugd in 1993 en Buigen in 2007. Hij heeft echter meer toneelteksten op zijn naam staan. Zijn teksten werden uitgebracht bij gezelschappen als Hollandia, Huis aan de Amstel, Rotheater, Growing up in Public en DNA.

Duyns schreef mee aan tv-series als Hertenkamp, Lotte, Alex FM en Spangas. Ook schreef hij het scenario voor het toneelstuk en de filmversie van Lang en gelukkig en het scenario voor de telefilm Bannebroek's got talent, geregisseerd door Pieter Kramer.

Bron: Wikipedia

Algemene informatie

Overzicht boeken Don Duyns