Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen

Esther Verhoef

Esther Verhoef (geboortenaam Verhallen) groeide op in 's-Hertogenbosch en in het nabijgelegen Rosmalen. Haar eerste publicaties verschenen in 1989 en betroffen columns in het blad Flair. Tussen 1995 en 2005 schreef ze 50 informatieve boeken over huisdieren, waarvan er wereldwijd zo'n 8 miljoen over de toonbank gingen. Haar dierenboeken zijn vertaald in ruim 80 landen. Verhoef deed zelf grotendeels de fotografie voor haar boeken.

Bekendheid bij het grote publiek verwierf zij echter pas toen zij thrillers begon te schrijven. In 2003 debuteerde ze met de thriller Onrust, die in 2004 werd genomineerd voor de Gouden Strop en spoedig daarna vertaald in het Duits. De opvolger Onder druk werd genomineerd voor de Gouden Strop 2005. Op 22 september 2005 won Verhoef met Onder Druk in Antwerpen de Diamanten Kogel 2005, een prestigieuze prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige thriller van het afgelopen jaar. Verhoef is de eerste Nederlander die deze prijs won, een kunstwerk ter waarde van 25.000 euro. Eerdere laureaten zijn van Belgische bodem.

Op 7 april 2006 kwam haar eerste psychologische thriller Rendez-vous uit, die vrijwel meteen in de bestsellerlijsten belandde. In september 2006 werd het boek genomineerd voor de NS Publieksprijs 2006 en in januari 2007 won het de Zilveren Vingerafdruk, de publieksprijs voor de beste thriller van het voorgaande jaar. Verhoef is de eerste Nederlandse auteur die deze prijs won; eerdere winnaars zijn van Amerikaanse, Britse en Zweedse bodem. Rendez-vous werd in juni 2015 verfilmd door Millstreet Films. De regie was in handen van Antoinette Beumer.

In oktober 2006 verscheen Chaos, een roman noir/thriller over een ex-militair met een posttraumatische stressstoornis, die zij samen schreef met haar man Berry Verhoef onder het pseudoniem Escober.

Op 5 april 2007 kwam Close-up uit, een psychologische thriller over de tweeëndertigjarige Margot Heijne die net een nare scheiding achter de rug heeft. Ze ontmoet een man die erg veel invloed op haar krijgt. Close-up werd in juni 2007 genomineerd voor de Gouden Strop en in september van hetzelfde jaar voor de NS Publieksprijs. In 2008 werd het boek bekroond met de publieksprijs Zilveren Vingerafdruk.

In 2008 volgde Ongenade (Escober) als hekkensluiter van de Sil Maier-trilogie en werden de eerdere titels met deze hoofdpersoon titels Onrust en Onder Druk heruitgegeven onder dit schrijverspseudoniem.

Esther Verhoef schreef het cadeauboek voor De Maand van het Spannende Boek 2009, Erken mij, dat in een recordoplage van 833.500 exemplaren werd verspreid.

Tot oktober 2010 zijn er meer dan een miljoen exemplaren van Verhoefs thrillers in Nederland verkocht. Vijf jaar later is dat aantal volgens de biografie op de website van de schrijfster verdubbeld.

In februari 2014 verscheen de interviewbundel Stil in mij - overleven bij de nonnen, die Verhoef in samenwerking met Danielle Hermans schreef. In voorbereiding op het boek interviewden Hermans en Verhoef tientallen vrouwen die als kind door nonnen fysiek, psychisch en/of seksueel zijn mishandeld. Stil in mij gaf deze vrouwen de stem die ze als klein meisje nog niet hebben gehad en de buitenwereld kreeg op deze manier eindelijk te weten wat zich tussen de jaren dertig tot negentig achter de gesloten deuren van de Nederlandse katholieke internaten en weeshuizen afspeelde.

De in 2014 verschenen thriller De Kraamhulp werd genomineerd voor de NS Publieksprijs en de Gouden Strop en won de Hebban Crimezone Award. Het boek is het bestverkochte fictieboek van Nederland in 2014. De filmrechten werden verkocht aan Eyeworks en de vertaalrechten naar Duitsland, Denemarken en Hongarije.

Bron: Wikipedia

Algemene informatie

Overzicht boeken Esther Verhoef