Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen

Henk Romijn Meijer

Aan de Universiteit van Amsterdam studeerde hij Engels. In 1956 trouwde hij met Elizabeth Mollison, een uit Australië afkomstige germaniste. In datzelfde jaar maakte hij ook zijn debuut met Consternatie dat in 1954 bekroond was met de Reina Prinsen Geerligsprijs. Uit die tijd stamt ook zijn pseudoniem. Gerard van het Reve, destijds redacteur van Tirade, vond de naam van Henk Meijer te kaal. "Hoe heet je moeder?", vroeg Reve. "Romijn", antwoordde Henk. Zo werd het dus Henk Romijn Meijer.

Naast zijn schrijverschap ontplooide Romijn Meijer tal van andere activiteiten. Zo doceerde hij eerst Frans in Australië, keerde terug naar Nederland en werkte van 1959 tot 1987 bij het Engels Seminarium aan de Universiteit van Amsterdam, meestentijds als wetenschappelijk hoofdmedewerker Engelse en Amerikaanse literatuur, slechts onderbroken van 1963 tot 1964 toen hij studeerde in de Verenigde Staten en van 1979 tot 1981 toen hij lesgaf aan de Universiteit van Minnesota. Op zijn vakgebied schreef hij een groot aantal artikelen.

Verder was hij als redacteur verbonden aan Literair Paspoort (1978-1982) en aan Maatstaf (vanaf 1982), alsook gastredacteur van Propria Cures (1983-1984). In 2004 ontving hij de Max Pam Award voor zijn bundel Alle verhalen tot nu toe.

Romijn Meijer mocht ook graag gitaar spelen (en viool tot 1962) en jammen met bekende jazzmusici als John Engels, Frits Müller, Wim Overgaauw en Willem van Manen. Tevens was hij een kenner van realistische schilderkunst.

In 2005 verhuisde hij met zijn echtgenote naar de Dordogne, waar zij al in het begin van de jaren zestig een huis hadden gekocht. Daar overleed Henk Romijn Meijer na reeds enige tijd ernstig ziek te zijn geweest op 78-jarige leeftijd.

Bron: Wikipedia

Algemene informatie

Overzicht boeken Henk Romijn Meijer