Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen

Hugo Matthysen

In 1978 speelde hij samen met Bart Peeters en Jan Leyers in de coverband Beri Beri.

In 1984 verscheen hij regelmatig met Bart Peeters en Marcel Vanthilt in Peeters' programma Villa Tempo als De Hermannen. De Hermannen waren drie figuren met zonnebril, blonde pruik en in zwarte jas met daaronder een witte trui getooid, waarmee ze doelbewust op de Duitse zanger Heino leken. Ze speelden absurde sketches.

Matthysen begon nu ook stukken voor het blad Humo te schrijven. Hij richtte ook een humoristische rockgroep op, genaamd Hugo Matthysen en De Bomen, en had in 1989 wekelijks een bijdrage in het absurde programma Lava van Kamagurka en Herr Seele.

Samen met Bart Peeters maakte hij voor Studio Brussel het radioprogramma Het Leugenpaleis. Later kwam hiervan een versie voor televisie: het Peulengaleis. Daarnaast heeft hij ook series zoals Kulderzipken en Dag Sinterklaas op zijn cv staan en is hij ook auteur van het toneelstuk Frankenstein of Smrntwsk Alleen (1989). Hij levert tevens teksten voor De Nieuwe Snaar.

In 1990 presenteerde hij samen met Guy Mortier de acts op het festival Torhout-Werchter (nu Rock Werchter).

Zijn alter ego Clement Peerens is bekend geworden met zijn band CPeX (Clement Peerens Explosition — samen met Ronny Mosuse en alweer Bart Peeters) en de meidengroep Hormonia.

In de zomer van 2008 trad Hugo Matthysen opnieuw op met de Clement Peerens Explosition.

Bron: Wikipedia

Algemene informatie

Overzicht boeken Hugo Matthysen