Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen

Johan Klein Haneveld

Neptunus, zijn debuutroman, werd uitgegeven in 2001 bij Uitgeverij Voorhoeve (in 2013 opnieuw uitgegeven). Dit sciencefictionverhaal speelt zich af in het jaar 2143. De eerste bemande missie naar de planeet Neptunus dreigt onderweg gesaboteerd te worden. Rechercheur Carl Lindsey gaat undercover mee om een aanslag te verijdelen. Een van de hoofdrolspelers heeft, net als Klein Haneveld zelf, een christelijke geloofsovertuiging.

In 2002 verscheen bij dezelfde uitgever Het wrak, uitgegeven als geschenk tijdens de Maand van het Spannende Boek, vanuit een groep christelijke uitgevers. De hoofdpersoon raakt bij het duiken naar een wrak betrokken in een complot. Het wrak blijkt een geheim te verbergen waardoor zijn leven op het spel komt te staan.

In 2013 verscheen de opvolger van Neptunus: De Derde Macht. Hierin is de hoofdpersoon Hal Denbris, een van de astronauten uit Neptunus. Hij gaat op zoek naar zijn vriend die in een ravijn op de planeet Mars is verdwenen. Daarvoor roept hij de hulp in van een excentrieke rechercheur en sluit hij zich aan bij een biologische expeditie.

In 2016 verscheen De Krakenvorst, boek 1: Keruga, zijn eerste fantasyroman en het eerste deel van een tweeluik. Hierin worden drie jonge mensen gevolgd die te maken krijgen met een conflict tussen de zogenoemde 'oude rassen' in het land Kartaalmon. Het tweede deel van het tweeluik staat gepland voor publicatie in december 2017.

In mei 2017 verscheen Conquistador, een verzameling van SF-verhalen, die zich in dezelfde toekomst afspelen.

Zijn korte verhalen verschenen in de bundels Ganymedes-15 en -16 en in de tijdschriften Fantastische Vertellingen, SF-Terra en Flying Dutch. Hij werkt als eindredacteur bij het Tijdschrift voor Diergeneeskunde in Houten.

In 2015 won hij de Trek Sagae-award met zijn SF-verhaal 'Valstrik'. In de Fantastels-wedstrijd van 2016 bereikte hij de derde plek met zijn verhaal De droom.

Bron: Wikipedia

Algemene informatie

Overzicht boeken Johan Klein Haneveld