Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen

Judith Visser

Visser debuteerde in 2006 met Tegengif, waarin het leven van een jonge Rotterdamse prostituee centraal staat. De roman, waarvan de eerste druk binnen een week was uitverkocht, zorgde voor ophef onder bordeelbezoekers en kreeg veel aandacht in de media. Na het uitkomen van het boek werd Visser overigens op staande voet ontslagen door haar toenmalige werkgever, omdat ze in haar functie als receptioniste alle uitgaande post van promotiestickers voor Tegengif had voorzien. De roman, waarvan ook een door Visser zelf ingesproken audiovariant verscheen, werd uitgeroepen tot Beste Rotterdamse Boek van 2006. Het vervolg Tinseltown, dat verscheen in 2007, werd dat jaar met dezelfde prijs bekroond. In 2008 verscheen Vissers thrillerdebuut Stuk, dat haar een nominatie voor de Gouden Strop 2009 opleverde. Haar eveneens in 2008 gepubliceerde novelle Ysabella werd het Rotterdams Leescadeau van dat jaar. Visser deed in 2009 mee aan een promotieclip/single voor de website Proud2Bme.nl. Visser brengt sinds 2006 elk jaar een nieuw boek uit. In januari 2016 verschijnt de roman In seizoenen.

Visser was in 2007 onderwerp van een relletje, toen de openbare bibliotheek van Zuidland in de media liet weten dat Visser niet welkom was om daar een lezing te houden uit eigen werk. Een bibliotheekmedewerkster verklaarde "misselijk" te zijn geworden van de enigszins "pikante" scènes in Tegengif.

In 2011 bracht de Rotterdamse theatergroep Siberia het toneelstuk Stuk op de planken, gebaseerd op Vissers gelijknamige thriller. Stuk is in 2013 door Steven de Jong verfilmd.

In 2014 maakte Visser in de Viva bekend dat zij het syndroom van Asperger heeft.

Bron: Wikipedia

Algemene informatie

Overzicht boeken Judith Visser