Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen

Kris Verburgh

Verburgh groeide op in Puurs. Zijn vader is doctor in de scheikunde, zijn moeder laborante. Van kleins af aan was Verburgh gefascineerd door wetenschap. Op 17-jarige leeftijd schreef hij zijn eerste boek Schitterend!, over het universum en de evolutietheorie. Hierdoor was hij de jongste auteur van een wetenschappelijk boek voor het grote publiek. Hij was als 18-jarige ook de jongste nominee voor de Eurekaprijs.

Op 21-jarige leeftijd publiceerde hij zijn tweede boek Fantastisch!, over evolutie en neurowetenschap. Op 25-jarige leeftijd was hij auteur van drie wetenschapsboeken.

Verburgh studeerde geneeskunde aan de Universiteit Antwerpen en is daar magna cum laude afgestudeerd. Vervolgens was hij als assistent in opleiding verbonden aan de Universiteit. Verburgh schreef opiniestukken voor NRC, de Volkskrant, De Morgen, Gazet van Antwerpen en EOS en trad op in diverse radio- en televisieprogramma’s (Noorderlicht, Dit was het nieuws, Pauw en Witteman). Hij geeft regelmatig lezingen over voeding, gezondheid en wetenschap.

Verburgh is schrijver van De voedselzandloper. In De voedselzandloper benadert Verburgh gezondheid en gewichtsverlies vanuit de biogerontologie (de wetenschap van het verouderingsproces). In het boek schrijft hij tevens dat de Nederlandse 'Schijf van vijf' en de Belgische 'voedingsdriehoek' verouderd zijn en te veel in dienst staan van de voedingsindustrie en landbouwindustrie, gezien de nadruk op graanproducten, vlees en melk.

Bron: Wikipedia

Algemene informatie

Overzicht boeken Kris Verburgh