Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen

Lucinda Riley

Lucinda Riley, pseudoniem van Lucinda Edmonds was een Noord-Iers schrijfster van historische fictie en een actrice. In 2016 kocht de Italiaanse filmproducent Raffaella De Laurentiis de televisierechten van haar zeven romans uit de serie De Zeven Zussen.

Lucinda Riley, die dramaturgie studeerde, had in haar jeugd een carrière als theater- en televisieactrice. Ze had veel gereisd, vooral in het Verre Oosten. Na op 22-jarige leeftijd aan klierkoorts te hebben geleden, begon ze te schrijven en publiceerde haar eerste roman twee jaar later. Riley schreef haar eerste acht romans, waarmee ze in 1992 begon, onder haar geboortenaam Lucinda Edmonds. Daarna gebruikte ze het pseudoniem Lucinda Riley. Vanaf 2013 schreef ze aan de serie De Zeven Zussen. Van deze reeks zijn er wereldwijd al zo'n 30 miljoen verkocht.

Lucinda Riley woonde, met haar man en vijf kinderen, wisselend in haar huis aan de kust van Norfolk (in het oosten van Engeland) en in haar huis in de Provence op het schiereiland Saint-Tropez.

Ze overleed op 55-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Bron: Wikipedia

Algemene informatie

Overzicht boeken Lucinda Riley