Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen

Mark Tijsmans

Op zijn vijftiende deed Tijsmans zijn eerste podiumervaring op. Zijn ouders wilden echter niet dat hij voltijds kunstonderwijs ging volgen; in plaats daarvan studeerde hij in de laatste drie jaar van zijn middelbareschoolopleiding Bijzondere Jeugdzorg en behaalde zijn diploma als Opvoeder A2.

In zijn vrije tijd volgde hij lessen dictie en voordracht, notenleer en slagwerk aan de Muziekacademie in Merksem. Samen met collega-acteur Mathias Sercu had Tijsmans korte tijd een groepje, Wat ik je brom. Begeleid op gitaar brachten zij een ode aan het Nederlandstalige lied. De groep werd echter al snel weer ontbonden.

Tijsmans volgde één jaar mime op een privéschool in Antwerpen. Vervolgens studeerde hij een half jaar voor onderwijzer in de normaalschool, maar merkte al snel dat hij niet geschikt was voor het beroep. Hij besloot vormselcatechese te gaan geven, iets wat hij zes jaar gedaan heeft. Even overwoog hij priester te worden, maar zag daar uiteindelijk toch van af. Vervolgens besloot hij definitief de creatieve kant uit te gaan. Hij schreef zich in aan de afdeling Toneel van het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar hij les kreeg van onder meer Senne Rouffaer. Verder volgde hij zangles bij David Davidse en Peter De Smet.

Bron: Wikipedia

Overzicht boeken Mark Tijsmans