Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen

Maurits Sabbe

Hij werd geboren als zoon van de liberale voorman en schrijver Julius Sabbe en was de oudste van zeven kinderen. Hij studeerde filosofie en letteren aan de Universiteit Gent. Eerst was hij, evenals zijn vader, leraar Nederlands aan het Koninklijk Atheneum te Brugge. In 1903 werd hij leraar te Mechelen. Vanaf 1907 gaf hij ook les in de toneelklas van het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen. Vervolgens werd hij in 1919 conservator aan het Plantin-Moretusmuseum te Antwerpen en vanaf 1923 was hij hoogleraar Nederlandse letterkunde aan de Vrije Universiteit van Brussel. Hij was gehuwd met Gabriëlla De Smet.

In 1921 nam hij het initiatief een volkshogeschool op te richten in Antwerpen. Na het overlijden van Sabbe in 1938 werd deze in 1947 hernoemd in Volksuniversiteit Maurits Sabbe, een instelling die nog steeds actief is.

Hij werd begraven op het erepark van het Schoonselhof in Antwerpen. In 1950 werd een borstbeeld van de schrijver onthuld bij het Sashuis aan het Minnewater te Brugge.

Bron: Wikipedia

Algemene informatie

Overzicht boeken Maurits Sabbe