Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen

Mensje van Keulen

Van Keulen debuteerde met de veelgeprezen roman Bleekers Zomer. Een speciale heruitgave werd in het kader van het VARA-televisieprogramma Büch's Boeken uitgebracht. Van pagina 105 tot 111 valt daarin het interview met de presentator Boudewijn Büch te lezen. Eerder was zij, van 1970 tot 1972, redacteur van het studentenweekblad Propria Cures, waar zij - naast verhalen - onder het pseudoniem Josien Meloen gedichten schreef. Later maakte zij samen met onder anderen Gerrit Komrij, Theo Sontrop en Martin Ros jarenlang deel uit van de redactie van het literaire tijdschrift Maatstaf.

Diverse boeken van Van Keulen staan bijna standaard op de boekenlijsten van veel middelbare scholen.[bron?] Zij schreef niet alleen voor volwassenen, maar ook enkele kinderboeken. Van Keulen is bevriend met collega-schrijver Maarten 't Hart. Over hem en zijn voorliefde voor travestie gaat het boek Geheime dame. In 2001 was zij te gast bij het tv-programma Zomergasten, waarin zij werd geïnterviewd door Adriaan van Dis.

Bij zowel de Europese verkiezingen van 2004 als die van 2014 en de Tweede Kamerverkiezingen van 2006 en 2017 stond zij op de kandidatenlijst van de Partij voor de Dieren. Zij was eerder gehuwd en heeft een zoon.

Bron: Wikipedia

Algemene informatie

Overzicht boeken Mensje van Keulen