Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen

Peter Schaap

Peter Schaap werd in 1946 in Groningen geboren. Hij studeerde aan de pedagogische academie in Groningen. Daarna werd hij onderwijzer op een lagere school. Tijdens studie en werk schreef en zong hij chansons onder de artiestennaam Peter Andreas.

In 1974 begon hij onder zijn eigen naam een professionele carrière. Zijn stijl verschoof naar popmuziek. Hij bracht vier langspeelplaten uit en een verzamel-CD. Zijn bekendste hits zijn "Adem mijn adem", "De hoge heren van het dorp" en "Vliegen als een vogel". In 1976 ontving hij de 'Zilveren Harp' van de stichting Conamus.

Vanaf 1982 richtte Peter Schaap zich op het schrijven, in eerste instantie van kinderboeken, later ook sciencefiction en fantasy. Hij schreef onder andere het boek "De vallei van de geesten".

In 1988 kreeg hij tijdens de Eurocon in Budapest de EURO-AWARD voor zijn romandebuut: "De schrijvenaar van Thyll". Inmiddels zijn er, naast korte verhalen in diverse tijdschriften en bundels, zestien fantasyromans van zijn hand verschenen bij Mynx. Zijn zeventiende fantasyroman verschijnt in 2008 bij Kramat.

Bron: Wikipedia

Algemene informatie

Overzicht boeken Peter Schaap