Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen

Simone van der Vlugt

Van der Vlugt wilde al op jonge leeftijd schrijfster worden. Geïnspireerd door Kruistocht in spijkerbroek (1974) van Thea Beckman (1923-2004) stuurde zij op haar dertiende voor het eerst manuscripten voor historische verhalen naar een uitgever. Die wees haar werk af, maar raadde haar aan om door te gaan met schrijven. Ze ging Nederlands en Frans studeren aan de lerarenopleiding in Amsterdam, waar ze onder meer les kreeg in jeugdliteratuur en creatief schrijven. Na haar studie ging ze fulltime werken als secretaresse bij een bank en schreef ze in de avonduren aan De amulet, een verhaal over de heksenvervolging waarmee ze in 1995 debuteerde bij de Rotterdamse uitgeverij Lemniscaat. Het boek werd getipt door de Nederlandse Kinderjury. Een reeks historische jeugdboeken voor de leeftijdscategorie 13+ volgde. Andere uitgevers die boeken van haar hebben uitgegeven, zijn Zwijsen en Van Holkema & Warendorf.

Net als haar voorbeeld Beckman put Van der Vlugt uit uiteenlopende tijdsperiodes waarnaar zij vooronderzoek doet en laat ze jongeren een hoofdrol vervullen.

Behalve voor 13+ schrijft Simone van der Vlugt voor kleuters en voor leerlingen van de basisschool. Dit zijn geen historische verhalen, maar verhalen die zich in de belevingswereld van jonge kinderen afspelen. In het najaar van 2004 debuteerde ze met De reünie als schrijfster van volwassenenliteratuur. Daarbij liet ze zich inspireren door de literaire thrillers van Nicci French. In 2005 verscheen Schaduwzuster en in 2007 Het laatste offer. In februari 2008 verscheen haar boek Blauw water en in 2009 verscheen Herfstlied. In 2010 verscheen het boek Op klaarlichte dag. In juni 2012 werd het boekje De ooggetuige als cadeau-uitgave gebruikt in het kader van de Maand van het Spannende Boek.

Sinds Van der Vlugt debuteerde met De reünie zijn van haar eerste drie thrillers ruim 500.000 exemplaren verkocht. Van De reünie gingen 100.000 exemplaren over de toonbank, van Schaduwzuster 180.000 en van Het laatste offer in twee maanden tijd 70.000; daarvan zijn anno april 2008 150.000 exemplaren van verkocht. Blauw water is de grens van 100.000 gepasseerd en stond geruime tijd op de eerste plaats van de verkooplijsten, en was het best verkochte boek van 2008. De vertaalrechten van (enkele van) haar boeken zijn verkocht aan onder andere Duitsland, Australië, Frankrijk en Italië. Van der Vlugt heeft inmiddels 37 boeken geschreven voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Simone van der Vlugt is getrouwd en heeft twee kinderen.

Bron: Wikipedia

Algemene informatie

Overzicht boeken Simone van der Vlugt