Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen

Stefaan Van Laere

Van Laere groeide op in Laarne. Op zijn zestiende had hij zijn eerste interview, met de veldrijder Albert Van Damme over wie hij in 2011 een boek schreef. Na het behalen van zijn licentiaat pers- en communicatiewetenschappen aan de Gentse Universiteit, begon hij in 1988 als freelance beroepsjournalist en met het schrijven van boeken. Hij publiceerde voor diverse Vlaamse en Nederlandse uitgeverijen zowel fictie als non-fictie voor kinderen en volwassenen met onder meer zijn thrillerreeks rond commissaris George Bracke en meerdere wielerboeken. Tevens schreef hij bijdragen voor het Vlaamse culinaire blad Smaak, het zaterdags bijvoegsel van De Tijd en de Nederlandse bladen Taste en Bouillon. In april 2014 richtte hij uitgeverij Partizaan op, een in Gent gevestigde uitgeverij die zich naast de publicatie van eigen werk ook richt op de uitgave van fictie en non-fictie van andere auteurs. In januari 2015 sloot uitgeverij Partizaan een samenwerkingsverband af met de Nederlandse uitgeverij BOXpress om de de uitgaven van Partizaan in een nieuwe editie ook voor de Nederlandse boekenmarkt ter beschikking te stellen.

Vijf van de culinaire boeken van Van Laere werden in het Frans vertaald. Ook verschenen in 2015 zijn eerste twee titels in het Engels.

Zijn recentste werken zijn de biografieën van wielrenner Eric Van Lancker en de Nederlandse travestie Liz Richards, 'Smaak de luxe', een lifestyleboek over de betere dingen van het leven, 'Vogelvrij', een jeugdomnibus met zowel een jongen ('Bloedbroeders') als een meisje ('Geen poppemie') in de hoofdrol en een boek over Heusdenkoers, het officieuze wereldkampioenschap van de kermiskoersen.

Bron: Wikipedia

Algemene informatie

Overzicht boeken Stefaan Van Laere