Doorgaan naar inhoud

Ayurveda

De zachte kracht van de Indiase natuurgeneeskunde. De wetenschap van een lang leven

Ayurveda - Birgit Heyn, H.A. Vlaanderen
Gekartonneerd

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

‘Ayurveda’ is de eeuwenoude Indiase wetenschap van een lang leven. Zij wordt ook nu nog met veel succes in India gepraktizeerd. Haar systeem geeft aanwijzingen voor een natuurlijke levenswijze, voor gezonde voeding. Met behulp van de ‘groene kracht’ van de planten wordt het evenwicht in de mens en daarmee gezondheid en welzijn een vanzelfsprekende aangelegenheid. Volgens de ayurveda berust het zijn op de eenheid van geest, zintuigen, ziel en lichaam. Het lichaam zelf bestaat weer uit vijf componenten: vuur, water, aarde, hemel en lucht. Een verstoring van de verhoudingen van deze elementen schept de voorwaarden voor ziekten, terwijl de gezonde mens in evenwicht leeft. Het handhaven of bereiken van evenwicht is het belangrijkste streven van de ayurveda-leer.
Een voedingswijze, die afgestemd is op de verschillende menselijke constitutietypen én de soorten smaken van natuurlijke voedingsmiddelen, wordt in de ayurveda beschouwd als een van de belangrijkste middelen voor het behouden van een goede gezondheid. Komt het echter tot een disbalans en daarmee tot ziekte, dan zet de ayurveda de kracht van de planten in om het evenwicht in de mens op zachte wijze, zonder terug te vallen op chemische hulpmiddelen, te herstellen.
De combinatie van psychosomatiek met een therapie, die op de specifieke behoeften van het individu ingaat, maakt de ayurveda tot een geneeskunst die steeds meer aan betekenis wint.
Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.