Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Beyond the Dutch - Unknown

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Stichting LM Publishers
 • ISBN:
  9789460220562
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  200
 • Genre:
  Kunst
 • Jaar:
  2010

Beyond the Dutch

indonesië, Nederland en de beeldende kunsten van 1900 tot nu

Unknown

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 17,50.

Omschrijving

‘We are beyond the Dutch’ – we zijn de Nederlanders ontgroeid – is de recente uitspraak van een Indonesische kunstenaar. De moderne Indonesische schilderkunst, die in de koloniale tijd is ontstaan, heeft zich geleidelijk aan de Nederlandse invloeden ontworsteld.
'Beyond the Dutch' schetst die worsteling op kleurrijke wijze. Vooraanstaande kunstenaars, curatoren en historici uit Indonesië en Nederland buigen zich over een reeks van vragen die de Indische/ Indonesische kunstgeschiedenis oproept: Wat was en is er Nederlands in de Indonesische kunst? Wat is haar relatie tot westerse technieken en kunstopvattingen? Hoe geeft de hedendaagse kunst in Indonesië én Nederland zich rekenschap van de banden tussen de twee landen? En hoe kijken we eigenlijk naar Indonesische kunst?

'Beyond the Dutch' verschijnt ter gelegenheid van de gelijknamige tentoonstelling in het Centraal Museum Utrecht. De auteurs leggen in het boek de nadruk op de Indonesische kant van het verhaal. Het toont de schilderkunst in Indië/Indonesië aan de hand van drie dwarsdoorsneden: de koloniale tijd rond 1900, de tijd van dekolonisatie en onafhankelijkheid rond 1950, en de huidige, postkoloniale periode van rond 2000. Door deze drie scharniermomenten uit te vergroten wordt pas goed duidelijk hoe stormachtig de schilderkunst in Indonesië zich heeft ontwikkeld.

Auteurs
Het boek staat onder redactie van Meta Knol, Remco Raben en Kitty Zijlmans. Tekstbijdragen zijn van Hans Belting, Carla Bianpoen, Marieke Bloembergen, Koos van Brakel, Patrick Flores, Jan-Pieter Glerum, Agung Hujatnikajennong, Edwin Jacobs, Nuriani Juliastuti, Meta Knol, Sanne Oorthuizen, Roos van Put, Remco Raben, Helena Spanjaard, Jim Supangkat, Enin Supriyanto, Gerard van Wezel en Pim Westerkamp.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Amsterdam
Als nieuw
?
Lijkt niet gelezen, pagina's en kaft in uitstekende conditie
4
€ 17,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht