Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Bloedlanden - Timothy Snyder

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Ambo|Anthos
 • ISBN:
  9789026324109
 • Bindwijze:
  EPUB met digitaal watermerk
 • Rubriek:
 • Druk:
  1
 • Publicatiedatum:
  mrt 2011

Bloedlanden [e-Book]

europa tussen Hitler en Stalin

Timothy Snyder

Beoordeel dit boek als eerste!
e-Book   Nieuw vanaf € 4,99.
Deze titel is ook verkrijgbaar in andere formaten.

Omschrijving

Bloedlanden is een standaardwerk over de onderbelichte geschiedenis van Midden-Europa, een boek dat ons beeld van de verschrikkingen vóór en tijdens de Tweede Wereldoorlog nuanceert en bijstelt.

Auschwitz wordt dikwijls beschouwd als hét symbool van de Holocaust, terwijl veruit de meeste Joodse slachtoffers in Midden-Europa vielen. In het huidige Oekraïne, Wit-Rusland, Polen en de Baltische staten hebben de nazi’s naast ruim vier miljoen Joden ook miljoenen andere burgers systematisch vermoord. Zij werden ter plaatse doodgeschoten. Toch is deze ‘shoah door kogels’ veel minder bekend dan de verschrikkingen die plaatsvonden in de concentratiekampen.

In Bloedlanden vertelt Timothy Snyder de geschiedenis van Midden-Europa in de jaren 1933-1945. Hij beschrijft niet alleen de wreedheden van de nazi’s, maar ook die van de Sovjets ten tijde van de Grote Zuivering (1934-1938), toen in opdracht van Stalin miljoenen burgers in Midden-Europa werden vermoord om de landen te ontdoen van zijn politieke tegenstanders. Hoe meer we van de geschiedenis weten, des te minder verwarrend het heden en des te helderder de toekomst wordt.

‘Het eerste boek dat de Europese landen die in de vorige eeuw vermalen zijn tussen Hitler en Stalin, de centrale plaats geeft die ze toekomt.’ – NRC Handelsblad

Bloedlanden is geen opbeurende, maar wel heel verhelderende lectuur.’ – Het Parool

‘Voortreffelijk geschreven. Snyder geeft de feiten en de cijfers, en laat de doden spreken uit brieven die ze uit treinen wierpen en dagboeken die soms doorlopen tot het moment van executie of hongerdood.’ – Elsevier

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als e-Book

Vestiging
Prijs
Centraal Magazijn
e-Book
€ 4,99
Download direct dit e-book

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht