Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen

Boekenbon Literatuurprijs 2022 naar "Het lied van ooievaar en dromedaris" van Anjet Daanje

De Boekenbon Literatuurprijs 2022 is dit jaar gegaan naar "Het lied van ooievaar en dromedaris" van Anjet Daanje. Volgens juryvoorzitter Guy Verhofstadt: “De jury koos voor een boek dat leest als een trein, maar tegelijkertijd wel het nodige van de lezer vraagt. Het zit barstensvol doorwrochte intertekstualiteit, stroomt over van de bewonderenswaardig ambitieuze stijlwisselingen en bevat buitengewone reflecties op het schrijverschap. Ieder afzonderlijk hoofdstuk is als een goudklompje en gezamenlijk vormen ze een literaire tour de force.”

De winnaar van de Boekenbon Literatuurprijs 2022 werd op 10 november bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in de Grote of Sint-Jacobskerk in Den Haag.

De genomineerden van dit jaar waren behalve Anjet Daanje: Auke Hulst met "De Mitsukoshi Troostbaby Company", Carmien Michels met "Vaders die rouwen", Donald Niedekker met "Waarachtige beschrijvingen uit de permafrost" en Niña Weijers met "Zelf doen". Bekijk de boeken van de kanshebbers in ons overzicht met nieuwe en tweedehands boeken, eBooks en luisterboeken.

 Meer? Bekijk ons hele aanbod literatuur