Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Cees Dam - Karin Evers

Specificaties

Cees Dam

Karin Evers

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 15,00.

Omschrijving

Rijk geïllustreerd boek over leven en werk van een van Nederlands grootste hedendaagse architecten.

Ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag blikt architect Cees Dam terug op zijn leven en werk. Als kind al had hij een scherp oog voor de wereld om hem heen. Hij keek goed en tekende veel. Vormen maken, ruimte scheppen en dromen deed hij het liefst. In de architectuur kon hij zijn talenten kwijt. Na de Academie van Bouwkunst en diverse stages begon hij in 1964 zijn eigen bureau. Zijn lijst opdrachtgevers is inmiddels imposant, het aantal gerealiseerde bouwwerken eveneens.
In dit boek geeft Cees Dam in woord en beeld commentaar op zijn eigen werk en soms op dat van anderen. Hij geeft zijn visie op de werking van binnen- en buitenruimte, op de eisen van nieuwbouw en restauratie, op wat een goede opdrachtgever is en wat de rol van de schoonheidscommissie zou moeten zijn. Zo geeft hij de lezer niet alleen veel ter overweging maar vooral ook veel te zien.

Cees Dam is o.m. verantwoordelijk voor het Moller Instituut in Tilburg, het stadhuis van Almere, het Huis van de Toekomst in Rosmalen, het Muziektheater en restaurant Le Garage en De Omval in Amsterdam, diverse gebouwen op de Kop van Zuid in Rotterdam, het Haagse hoofdkantoor van KPN Telecom en de rechtbank van Lelystad. Thans bouwt hij - met zoon Diederik - Nederlands hoogste toren aan de Maas.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
3
€ 15,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht