Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
De Bijbel als Schepping - Friedrich Weinreb

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Skandalon Uitgeverij B.V.
 • ISBN:
  9789076564319
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  15,1 x 22,8 x 4,1 cm
 • Gewicht:
  1070 gram
 • Aantal Pagina's:
  784
 • Druk:
  9e
 • Publicatiedatum:
  okt 2020

De Bijbel als Schepping

Friedrich Weinreb

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback   Nieuw vanaf € 39,99.
Deze titel is ook verkrijgbaar in andere formaten.

Omschrijving

Weinrebs standaardwerk De Bijbel als Schepping biedt een diepgaand en tijdloos inzicht in de structuur en zin van het leven. Het verscheen voor het eerst in 1963 en sloeg in als een bom. Het geldt als een hoogtepunt in de joodse mystiek. De geboren verteller Weinreb neemt de lezer mee naar de wezenlijke betekenis van de Tora, de vijf boeken van Mozes. Aan de hand van de bijbelverhalen en de wonderlijke namen, getallen en tijdrekeningen maakt hij gaandeweg de grondstructuur van de Bijbel en het leven zichtbaar.

Dit is de nieuwste, negende druk: een luxe (genaaide!) paperback met flappen. Identiek aan de gebonden achtste druk, op enkele correcties na.

Uit het voorwoord van Sjef Laenen (auteur van o.a. 'Joodse mystiek. Een inleiding'):

Het ‘mysterie’ van het leven heeft bij Weinreb niets van doen met geheimzinnigheid of zweverigheid. Het is een ander soort weten, waarbij niet alleen het verstand maar de gehele mens betrokken moet zijn … Het kan niet anders of Weinrebs mystieke werk zal de eerlijke, naar waarheid zoekende moderne mens aanspreken, omdat het enerzijds het goddelijke in ons leven wil toelaten, maar anderzijds voldoet aan het gerechtvaardigde verlangen van intellectuele aanvaardbaarheid.

Friedrich Weinreb (1910-1988) was hoogleraar economie en economische statistiek. Van hem verschenen tientallen boeken over joodse mystiek. “De Bijbel als Schepping” is zijn basiswerk; in zijn andere publicaties verwijst hij regelmatig naar dit boek.
Een ander belangrijk werk van Weinreb is Ik die verborgen ben. De titel is de betekenis van de naam Esther. Aan de hand van het bijbelboek Esther laat de auteur de grondstructuur van de Bijbel zien, een grondstructuur die zich ook uitdrukt in het menselijk leven. Al lijkt alles toeval, de verborgen God blijkt toch zijn stempel te drukken.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Beschikbaarheid
Prijs
Centraal Magazijn
Levertijd: 2-3 werkdagen
€ 39,99
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht