Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
De Endstra-tapes - Bart Middelburg, Amp, Paul Vugts

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Nieuw Amsterdam
 • ISBN:
  9789046801390
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  13,5 x 21,0 x 3,0 cm
 • Gewicht:
  432 gram
 • Aantal Pagina's:
  352
 • Genre:
  Management & Economie
 • Jaar:
  2006

De Endstra-tapes

integrale gesprekken van Willem Endstra met de recherche. Met een inleiding van Bart Middelburg en Paul Vugts

Bart Middelburg, Amp, Paul Vugts

Beoordeel dit boek als eerste!

Omschrijving

In 2003 voerde de Amsterdamse vastgoedmagnaat Willem Endstra, die bekend stond als witwasser voor zware criminelen,in het diepste geheim vijftien lange gesprekken met rechercheurs van de Criminele Inlichtingeneenheid (CIE) van de Amsterdamse politie. De op band opgenomen gesprekken werden om veiligheidsredenen gevoerd in een rondrijdende CIE-wagen, en worden dan ook wel 'achterbankgesprekken'genoemd, of de Endstra-tapes.

Endstra sprak tegenover de CIE vrijuit over criminele connecties als Sam Klepper, Johnny Mieremet, Ronald van Essen, Mink Kok, en onthulde dat hij op grote schaal, voor tientallen miljoenen, werd afgeperst door voormalig Heineken-ontvoerder Willem Holleeder, alias de 'Neus'. Ookbeschuldigde hij de Holleeder-organisatie van een reeks liquidaties, en zei hij bang te zijn zelf ook uit de weg te zullen worden geruimd. Op 17 mei 2004, nog geen vier maanden na het laatste gesprek, werd Endstra daadwerkelijk√° geliquideerd.

In januari 2006, na bijna twee jaar onderzoek, werd Holleeder aangehouden wegens afpersing. Belangrijkste bewijs: de Endstra-tapes,die in dit boek integraal worden afgedrukt met een inleiding van de Parool-verslaggevers Bart Middelburg en Paul Vugts.

De Endstra-tapes vormen een uniek historisch document in degeschiedenis van de georganiseerde misdaad in Nederland. Ze geven ook een onthullend, soms ontluisterend inzicht in de manier waarop CIE-rechercheurs hun informanten 'runnen'.

Bart Middelburg schreef bestsellers als De Dominee, De Godmother en Onderwereld-p.r.; Paul Vugts publiceerde eerder Hells Angels - motorclub of misdaadbende?

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht