Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
De geschiedenis van Rusland - J. ter Haar
De geschiedenis van Rusland - J. ter Haar

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Kok
 • ISBN:
  9789059772205
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  284
 • Genre:
  Geschiedenis
 • Jaar:
  2007

De geschiedenis van Rusland

de opkomst en ondergang van het tsarenrijk

J. ter Haar

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback

Omschrijving

Jaap ter Haar
De geschiedenis van Rusland
Als in 1326 het hoofd van de Russische kerk, de Metropoliet, de zetel van zijn kerk van Kiev naar Moskou verplaatst, begint de onstuitbare opkomst van Moskou als hoofdstad van een Russisch imperium. In de vijftiende eeuw wordt Iwan de Grote bij de gratie Gods door de Metroliet gekroond tot grootvorst der Russen. De macht van Moskou breidt zich meer en meer uit. In 1547 neemt Iwan de Verschrikkelijke de titel van Tsaar aan. Onder hem en zijn nazaten, vervalt Rusland in anarchie, angst en chaos.
Peter de Grote en Catherina de Grote verplaatsen de tsarentroon naar St.Petersburg en zorgen in de achttiende eeuw voor een gouden eeuw. Tsaar Alexander erft een wereldmacht en weerstaat Napoleon. Maar in 1894 bestijgt de laatste Romanov, Nicolaas II, de troon. De bedelmonnik Raspoetin grijpt zijn kans en revolutionair Lenin zoekt getrouwen. In 1905 wordt een grote opstand nog neergeslagen. De Eerste Wereldoorlog zorgt dat Rusland uitgeput is en in 1917 zorgen de revoluties voor de ondergang van de tsarenmacht. Het Russische rijk wordt de Sovjet Unie...
Jaap ter Haar is een beroemd auteur van diverse kinderboeken en van grote historische werken zoals de vier delen van De geschiedenis van de Lage Landen.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht